Verslag Westerbork 26-07-15

 Ronde Westerbork

De zaterdag was nou niet een dag om een verhaal over te schrijven, dus de zondag dan maar.

Met een kleine schrik lees ik op de website dat er vandaag 95km op het programma staat een route naar Westerbork.

Maar het weer is goed en we stappen op de fiets richting Musselkanaal, start Rolfessports waar meer liefhebbers van het fietsen zich hebben verzameld. Even kletsen met de heren mountainbikers die kiezen voor het bos. En wij met z’n 10en op pad met de racer.

Een mooie route brengt ons, onder leiding van weg kapitein Micha, via Exloo naar Odoorn. Langs het kanaal door Schoonoord waar we even hebben gekeken of het bord “na 400m gaat fietspad over in onverhard” ook werkelijk klopt.

Nog een paar kilometer, snelheid neemt toe………  en Westerbork is bereikt. Heerlijk de koffie het appelgebak en kletsen, grote verhalen over het fietsen, tips en trucks voor hardlopen en wat foto’s bij Abdij de Westerburcht. Dankje Gretha top plekje.

De toer gaat door het mooie Drenthe, en is ook op de terugreis een aaneenschakeling van kleine dorpjes en gehuchten, Eursinge, Garminge, Balinge, Meppen (nl), Aalden en Zweeloo. De laatste loodjes met een rondje Sleen en Noord Sleen brengen ons naar Kleindijk en Valthermond. Nog een lang stuk en we zijn terug in Musselkanaal.  De schrik, onterecht, dikke pret, door draaien en lekker trappen! 🙂

Tonnie.