Geschiedenis

Team Rolfes is opgericht in december 2004, met als doel de fiets/mountainbike sport te promoten.  De nadruk ligt bij Team Rolfes op de  recreatieve tak van de sport. Fietsen is voor iedereen!

Wat 10 jaar geleden begon met het oprichten van een mountainbike clubje is uitgegroeid tot de vereniging Team Rolfes. In onze regio waren er, voor met name jeugdige mountainbike, geen mogelijkheden. Er is een aantal wielerverenigingen, maar Team Rolfes biedt specifieke trainingsfaciliteiten en begeleiding  aan mountainbikers, heren, dames én kids!

Met een vier koppig bestuur en binnenkort 4 gediplomeerde trainers beschikbaar kunnen Team Rolfes leden het sportieve aspect  en de technische vaardigheden ontwikkelen die het mountainbiken tot een beleving maken.  Onder leiding van meerdere trainers wordt getracht iedereen naar een hoger niveau te tillen. Ook kunnen alle leden van Team Rolfes gebruik maken van de wekelijkse trainingsavonden door verschillende bossen in de regio.  En er  is onze eigen verlichte baan, het T.R.A.P. (Team Rolfes ATB Parcours) waarop getraind of gewoon lekker getrapt kan worden.

De club is inmiddels uitgebreid met Team Rolfes Race en Rolfes Race Ladies. Je kunt dus altijd lekker meefietsen, of je nu zin hebt om te crossen door de bossen, of afstanden te maken over de weg.

We hopen dat iedereen  zich bij onze vereniging thuis voelt. Van harte welkom!